Goodbye, Surprise, Neusgepeuter en Vliegen
Blijf op de hoogte en volg Anouk
13 Januari 2013 | Hong Kong, Hong Kong
Wat heb ik de afgelopen tijd dan nog uitgespookt? De laatste weken in Taipei zijn we vooral bezig geweest met studeren (echt? Ja echt!). Daarnaast stonden er nog wat dingen op onze Bucket List die we graag wilden doen. Zo heb ik Bubble Milk Tea gedronken, de lokale lekkernij. Een aanrader? Eeehm nee! We wilden nog graag naar het Michelin Star Dumplings Restaurant, dus daar zijn we geweest. Ook kleine dingen zoals onze favoriete noodlesoep eten of de night markets met de leukste kleding bezoeken zijn gedaan. De mooiste ervaring tijdens de laatste maand was wel het bezoek aan een Taiwanese familie. Wij waren met 6 exchange students uitgenodigd door een Taiwanese vriendin om haar familie te bezoeken. Ik heb nog nooit zo’n gastvrije mensen ontmoet!!
Toen het vorige week tijd was om in te pakken, was het toch wel even slikken. Ondanks dat iedereen weg ging en het leuk is om iedereen thuis weer te zien, is Taiwan in die korte tijd ook als thuis gaan voelen. Gek om alles zo achter te laten! Het was niet alleen slikken om afscheid te nemen, maar ook vanwege de hoeveelheid bagage. Oeps! Bepakt en bezakt stapte ik vrijdag in de taxi samen met Nicole. Zij had een vlucht 2 uur later dan ik en we konden dus samen naar het vliegveld. Gelukkig geen tranen met tuiten, want tijdens haar backpacktrip komt ze ons opzoeken in Bangkok!!
Op het moment dat ik op weg was naar het vliegveld, waren papa en mama ook op weg naar Hong Kong. Zij zouden die vrijdagmiddag rond 4 uur landen, maar ik zou als verrassing een uur eerder landen. Het idee was dat ik zondag pas zou komen, maar 2 dagen Hong Kong liet ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbijgaan. Voor iedereen die nu een geweldig ontroerend HelloGoodbye verhaal verwacht…
Jammer maar helaas! Het liep namelijk wat anders. Ik stond helemaal blij op het vliegveld, een beetje het gevoel van 5 december: “Vol verwachting klopt mijn hart” … Maar 1,5 uur nadat hun vliegtuig was geland en ik nog steeds geen ouders door de deur zag komen, wist ik het: Mission failed.
Dus ik en mijn 40 kilo bagage sleepten ons voort, op naar de bus. Dan maar alleen naar het hotel, daar aangekomen bleek het toch een super verrassing te zijn en was iedereen weer blij. Nu na 2 dagen Hong Kong is het tijd voor land nummer 2, Vietnam. In Hong Kong hebben we van alles gezien en hebben de ouders langzaam kunnen wennen aan de spleetoogjes en hun gewoontes. (“Anouk, ze maken allemaal van die vieze geluiden en hun halve vinger zit in hun neus!”). Tijd voor nog meer ervaringen en indrukken. Ho Chi Minh City… maak je borst maar nat, familie Arends is on their way.
Lieve groetjes ook namens mijn ouders,
Anouk
13 Januari 2013 - 10:41
Matthijs:
Haha, ik moest oprecht hard lachen om die "Anouk, ze maken allemaal van die vieze geluiden en hun halve vinger zit in hun neus!"
Heel veel plezier nog en tot snel weer in Nederland! X Matt -
13 Januari 2013 - 11:29
Simone:
Familie Arends in Hong Kong, kan er filmmateriaal mee worden genomen? -
13 Januari 2013 - 12:40
Eline:
Hahahah, wat kun je toch leuk schrijven Anouk.. geniaal! Maar wat ontzettend jammer van je mislukte hellogoodbye- actie :( En zie ik het op de foto's nou goed dat jij met een soort van groene stokjes eet en jouw papa en mama met lepels? of iets in die richting :) haha, je kunt echt als spleetoog door jij!
Heel veel plezier in Vietnam! Ik moet steeds aan mw. Koolen (schreef je dat zo) denken als ik Vietnam zeg, haha, ho chi minnnnnnh!Geniet ervan Anoukie!
Xx -
15 Januari 2013 - 17:27
Fam Arends:
Nou is alles toch nog goed gekomen.
Pa en Ma hebben hun dochter weer terug.
Nu maar lekker genieten wij zitten in de sneeuw vandaag ook leuk voor de kids
Gr John Jolanda Niels en Koen -
16 Januari 2013 - 15:40
Nina:
Oeps, ik moest ook hardop lachen.. In de computerruimte :)