Chopsticks, fietsen, 7eleven en paraplu's
Blijf op de hoogte en volg Anouk
06 September 2012 | Taiwan, Taipei
Daar is die dan, mijn eerste verhaal from Taiwan. Het waren drie geweldige maar ook zeker hectische dagen!
Laten we bij het begin beginnen, maandagavond arriveerde ik op Taiwan Airport. Daar werd ik opgewacht door twee hele lieve NTU studenten die mij hielpen met simkaart, pinnen etc. Nadat verschillende andere exchange students ook waren geland, konden we met de bus naar de campus. Daar aangekomen voelde ik me weer even thuis, want wat een fietsen!! Alle studenten, maar ook de normale Taiwanees, heeft een fiets. Hier op de campus is het ook echt nodig want wat is het hier groot. Ongelofelijk, net een dorp! Wel een dorp zonder vuilnisbakken buiten, want zoals een Taiwanese student ons vertelde: ' A trash can looks ugly'. Nu zou je denken dat het dan ook enorme rotzooi is maar niks is minder waar. De campus en de stad zijn allebei brandschoon, heerlijk!
Maar weer terug naar waar ik was gebleven, maandagavond... Ik mocht na het invullen van een berg formulieren naar mijn kamer toe. De kamer zelf is prima, helaas was die gezellig gevuld met nogal veel zwarte haren, hmm heeriljk! Gelukkig was de vrouw achter de receptie lief en werd het de dag daarna een beetje schoongemaakt.
Mijn kamer is in de female dorm en naast ons staat de male dorm. Mannen mogen na 11 uur 's avonds het gebouw niet meer in en nachtelijke bezoekjes worden ook zeker niet gewaardeerd, wel zo rustig ;)
Mijn kamer was nogal ziekenhuisachtig, er stonden wat houten meubelen maar wanden en vloer waren heerlijk wit en wat vooral ontbrak was een matras. Nu zijn Taiwanezen mensen van staal blijkbaar want zij slapen op een erg dun matrasje (formaat tuinstoelkussen). Dat is op dit moment ook nog mijn matras, wie weet wen ik eraan, zo niet kan ik altijd een bezoekje brengen aan de Ikea!
Dinsdagochtend ontmoette ik een Frans meisje en samen met wat jongens die ook wat verdwaald stonden zijn we gaan ontbijten. Uiteindelijk werd de groep groter en groter en lopen we sinds dinsdagavond steeds met 30 exchange students rond. Erg gezellig maar niet heel effectief:P
Dinsdag was vooral een koopdagje, we zijn naar de Carrefour gegaan want andere supermarkten hebben ze hier niet echt, alleen kleine convenience stores. Vooral de 7eleven is erg populair en 24/7 geopend, ideaal!
Woensdag heb ik met twee meiden een fiets gekocht en hebben we onszelf een Taipei on Bike Tour gegeven. Allerlei straatjes gezien en tussen de mensen door geslingerd omdat je op het voetpad fietst. In de middag zijn we met wat meer meiden naar het district rondom Taipei 101 gegaan. Dit is het moderne Taipei dus veel grote winkels, westerse merken etc. Leuk om gezien te hebben maar niet echt spannend. Morgen tijdens de Taipei tour van de Universiteit zullen we de Taipei 101 ook echt opgaan.. Mocht je niet weten wat de Taipei 101 is, googletijd!
Gisteravond was het tijd om de exchange student uit te hangen en gingen we naar een club toe genaamd Luxy,. Ontzettend mooie club met vooral heeeeel veel aziaten en wij met 50 gekke exchange students. Een hele mooie avond met veels te veel belachelijke foto's later, werd het donderdag dus vandaag. We mochten ons melden bij het College of Management waar ik de komende maanden ook lessen ga volgen, hier kregen we een introductiemiddag met veel uitleg en een campustour.
Vanavond is het weer tijd om nog even te genieten van het niet hebben van colleges, dus parytime!
Om het verhaal mooi rond te maken, in mijn titel heb ik 4 dingen benoemd die mij zijn opgevallen de afgelopen 3 dagen. Fietsen en de 7eleven heb ik al uitgelegd maar chopsticks en paraplu's nog niet. Laat ik beginnen met de chopsticks oftewel de stokjes, noodles eten met stokjes is nogal een klus. Vooral als je op de westerse manier dus zonder geluid en met dichte mond wilt eten. Dat slurpen hoort er blijkbaar bij, ik ben er nog niet aan gewend:P Verder de paraplu's.. Taiwan staat bekend om regen maar de afgelopen 3 dagen is het prachtig (heet heet heet!) weer geweest, wel wat vochtig maar ach, als iedereen sijpelend en gutsend rondloopt is het al veel minder erg ;) Maar ondanks dat het niet regent zie je wel duuzend Taiwaneesjes rondlopen met een paraplu.. jajaa tegen de zon. Hier is het super fashionable om wit te zijn (moet je nagaan hoe hip ik hier ben!), daar doen ze dan ook alles voor. Zonnebrand kan je niet vinden, maar whitening lotions en paraplu's zie je overal! Het gaat zelfs zo ver dat gisterochtend toen ik om 7.30 ging hardlopen met twee andere studenten (schouderklopje, danku!) er een vrouw aan het hardlopen was terwijl ze een paraplu ophield.
Zover mijn verhaal, ik kan nog wel 10 a4tjes volschrijven, maar laat ik dat vooral niet doen.
Heel veel liefs vanuit Taipei!
p.s. Mocht iemand mij willen bereiken, ik heb een ander nummer: 0031651525320
p.s. 2 Mocht iemand mij post willen sturen (leukleukleuk!) Dat mag naar:
No. 75, Sec. 3, Keelung Rd., Da-an Dist., Taipei City 106
Building A, Floor 3, Room 09, Bed 1
p.s. 3: Morgen mag ik weer in mijn roze boekje lezen, jippie!! Maar Jinske, Dominique en Isabel.. Jullie zijn al voorbij gekomen. Dankjewel voor jullie lieve berichtjes :)
06 September 2012 - 13:25
Ellen Van De Wiel:
Hoi Anouk,
wat leuk om te lezen wat jij meemaakt en dat je er ook nog eens volop van geniet!
Maar aan jou is zeker een schrijfster verloren gegaan (lag dubbel om de chopsticks hoor). Maar dat kan natuurlijk altijd nog.
Geniet ervan en ik kijk al uit naar je volgende verslag, groetjes, Ellen -
06 September 2012 - 19:31
Eline:
Haha.. aah Anouk ! Nog gutsender dan je al sijpelde :)
En dat matras ! Respect dat je daar op kunt slapen!
Ik zou gek worden haha.. en hét boekje.. wat goed dat je je er zo goed aan houdt :)
Je ben nu aan t stappen waarschijnlijk.. veel plezier en ik kijk uit naar je volgende berichtje !
Xx Eline
06 September 2012 - 19:54
Lon:
Ha buurmeisje,
Wat leuk geschreven zeg, jouw eerste 'echte' verslag. Jij gaat ongetwijfeld een super tijd tegemoet!
Kijk nu al uit naar je volgende verslag!
Schouderklopje krijg je van mij zeker!
X Lon -
06 September 2012 - 21:12
Dylian:
Heej Anouk,
Het klinkt heel leuk zeg!!
Ik kan niet wachten tot je volgende verslag =D
Groetjes Dylian -
06 September 2012 - 22:52
Corina Verblakt:
Hoi Anouk,
Ik vind het leuk dat ik je super leuke verhalen mag lezen, volgens mij heb je het al best naar je zin .
veel plezier en denk op tijd aan een parapluutje boven je hoofd te houden hahaha.
Groet van Corina gewoon uit Boxmeer ;-) -
07 September 2012 - 18:56
Maria Kuenen:
Ha Anouk (liefste petekind!!!),
Wat leuk om dit alles te lezen. Jij redt het daar wel, dat is wel te merken.
Ik heb deze 2 ook meteen uitgedraaid voor oma, zodat zij ook op de hoogte blijft wat haar oudste kleinkind daar allemaal in dat verre land uitspookt.
Dit wil ik steeds blijven doen, want wij kunnen je hierdoor wel volgen, maar oma niet.
Nog veel plezier en ik zie uit naar je volgende verslagje.
Groetjes van Jan, Nick, Roy en Maria
Ps. heb je nu het nummer van Carolien?? -
07 September 2012 - 23:24
Toos:
Ha Anouk,
Je schrijft leuke verhalen met mooie belevenissen, volgens mij moet je zo'n paraplu wel constant bij je hebben daar (behalve bij het hardlopen natuurlijk, dat zie ik nog niet zo voor me). Ik heb wel met je te doen als ik bedenk dat je op zo'n dun matrasje moet slapen, misschien toch nog naar Ikea?! Goed slapen is wel belangrijk.
Veul schik daar ;)
groetjes, Toos
08 September 2012 - 12:25
Marion:
ANOUK!!
Haha, zo herkenbaar allemaal.. super leuk om te horen dat het goed gaat en nu al zo veel van Taipei hebt gezien (nog lang niet alles natuurlijk) en ach, je zult vast wennen aan de chopsticks en anders een lepel erbij vragen, die hebben ze meestal wel :P
Have fun!!
xx Marion -
14 September 2012 - 19:34
Dominique:
Beter laat dan nooit een reactie. het klinkt zo GAAAAF!! en wat leuk dat je mijn verhaaltje al gelezen hebt :) Ik ga nu snel naar je volgende verslagje. xxxx -
14 September 2012 - 19:34
Dominique: